Een nieuw team, dezelfde focus.

door | mrt 22, 2020 | 2020, Ontwikkeling & Updates | 0 Reacties

team para atletiek

Dit zit me niet in de koude kleren, maar ik heb besloten om van coach en trainer te wisselen. De afgelopen 1,5 jaar heb ik mij op een razend tempo ontwikkeld. Ik heb geleerd wie ik ben als atleet, wat ik wil bereiken in de topsport en in de maatschappij, wat ik wil uitstralen en wat mijn visie is voor de sport. 

Daarom heb ik besloten om Papendal te verruilen voor het Olympisch Stadion en het Friendship Sports Center in Amsterdam. Wat betekent dat ik mezelf aansluit bij Team Para-Atletiek. Guido Bonsen wordt daarmee mijn nieuwe coach. Samen met Guido en dit nieuwe team wil ik mijn sportieve dromen realiseren. Ook wil ik mijn steentje bijdragen aan de realisatie van de sportieve dromen van mijn teamgenoten. Want ondanks dat Atletiek een individuele sport is, kun je niet alleen dit niveau bereiken. Je hebt een sterk team nodig.

Team Para-Atletiek is in 2017 opgericht door Guido, Fleur Jong en Marlène van Gansewinkel en bestaat op dit moment uit 11 fulltime en 2 parttime atleten, waaronder een viertal valide atleten. Dit betekent voor mij dat ik net als bv. Marije van Hunenstijn en Dafne Schippers ga trainen met mijn directe concurrenten uit Nederland. Trainen in dit team voelt motiverend en er hangt een hele fijne sfeer.

Fleur Jong Kimberly Alkemade Marlène van Gansewinkel

Wat ik echt moeilijk vind is het afscheid van mijn teamgenoten op Papendal, mijn fysio Britt, masseurs & mijn oud-coach Arno. Arno ben ik erg dankbaar voor alles dat ik van hem heb mogen leren. Ook mijn fysio Britt voor alle goede zorgen. En mijn teamgenoten voor niet enkel het plezier maar ook de vriendschappen die eruit voort zijn gekomen. De masseurs voor alle herstellende massages en het luisterend oor. De atletiekunie voor de financiering van mijn stages en bieden van de nodige faciliteiten.

Vanwege de Corona-pandemie kon ik niet iedereen persoonlijk bedanken. Het liefst geef ik ze allemaal een dikke knuffel en wil je positief afsluiten met Bossche Bollen. Maar de realiteit is dat we thuis moeten trainen en 1,5 meter afstand moeten houden. Anderzijds geeft Corona me ook weer de tijd om de afgelopen 1,5 jaar een mooie plek te geven. Want dat is nogal een rollercoaster geweest wat zijn aandacht verdiend. 

In mijn volgende blog(s) vertel ik over mijn training in Corona-tijd en hoe Team Para-Atletiek elkaar hierbij ondersteund ondanks dat we niet samen kunnen trainen.

Iedereen heel veel kracht en energie gewenst! En ik kan niet vaak genoeg benadrukken je aan de maatregelen te houden en elkaar op afstand toch te blijven steunen. Blijf in beweging.

wk paraatletiek dubai 2019 fleur marlene kimberly

0 Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees mijn andere posts

Dikke [pech/kans]

Dikke [pech/kans]

Mijn trouwe partner, Raoul van Dort en het team van Van Dort Letselschade staan sinds de start van mijn atletiek carrière achter mij. Zonder hen was het niet mogelijk geweest om mijzelf fulltime te richten op Atletiek. Na het ongeluk waarbij ik mijn moeder en been...

Lees meer
Runner’s World – Editie April 2020

Runner’s World – Editie April 2020

Kort voordat de hele Corona situatie losbarstte stond er een artikel over mij in de Runner's World voor April. Inmiddels zijn we weer meer dan een jaar verwijderd van de Paralympische Spelen. Maar het gros van wat ik vertel is nog steeds waar. VRIJ ZIJN Sprintster...

Lees meer

Wil je weten wat mij beweegt?

Waar ik mee bezig ben en wat er gebeurt in de Para-Atletiek?

Schrijf jezelf in voor mijn nieuwsbrief en dan stuur ik je al mijn blogs, updates en evenementen toe via de mail.

Pin It on Pinterest

Share This