Waarom ik SP stem?

door | mrt 16, 2021 | NL: 2021, Persoonlijk | 0 Reacties

Waarom ik SP stem

Corona, lockdown. Het heeft effect op ons allemaal.
Er mag vooral veel niet en ieder trekt zijn eigen plan en vindt zijn weg om ermee om te gaan. Sommige gaan zelfs tijdelijk ander werk doen. Ik realiseer mij vanwege mogelijkheden tot verschillende mutaties dat lockdown noodzakelijk is, want hoe meer dat virus zich gaat muteren, hoe zwaarder de lul dat we zijn. En ik begrijp de frustratie rondom een vaccinatiepaspoort en de beperking in maatregelen. Maar onze overheid beslist dit ook niet voor hun lol. 

Het virus heeft ook effect op mij als topsporter. Ik kan bv. mijn krachttraining niet meer bij mijn eigen club doen, maar hiervoor moet ik naar het #TeamNL-centrum in Eindhoven. Reizen naar mijn Britse coach en andersom is niet mogelijk. Gelukkig heb ik ook voor een lokale coach gekozen waardoor mijn sport altijd door kan blijven gaan. Er heerst onzekerheid over wedstrijden. Ik heb twee Grand Prix’ op de planning staan in Parijs en Nottwil in mei. Maar er zijn geen garanties dat deze ook door zullen gaan. 

Het enige wat wel gegarandeerd is, is dat de spelen door gaan. Waar we, als het goed is, allemaal gevaccineerd naartoe gaan. 

Dit geeft hoop. 

Toch hoor je twijfels over de betrouwbaarheid van de vaccinatie en dit maakt me weer een beetje ongerust. Er zijn heel veel meningen en het duurt vooral lang.

Wat ik me vooral besef is dat ons economisch systeem niet opgewassen is tegen deze pandemie. Het verschil tussen arm en rijk wordt groter en er heerst zelfs kinderarmoede in ons land. Terwijl Multinationals, grote bedrijven en hun aandeelhouders alleen maar rijker worden. Om daar vervolgens niet naar verhouding belasting over te betalen omdat we het in Nederland erg makkelijk maken voor specifiek hen om belasting te ontwijken.

Het is oneerlijk. 

Zelf heb ik met veel liefde in de gehandicaptenzorg gewerkt, maar daar merkte ik dat zowel ik als mijn collega’s onvoldoende worden beloond. Lange dagen van soms fysiek en mentaal zware zorg verlenen tegen een behoorlijk laag loon. Ik weet niet anders dan dat we marktwerking hebben in de zorg en dit werkt niet. Deze manier van werken knijpt niet alleen de zorgmedewerkers uit maar ook hun cliënten. Dit vind ik niet kunnen. 

Tegelijk wordt het voor de gehandicapte sporter haast onmogelijk gemaakt om aan sportmateriaal te komen en niet elk WMO-loket van iedere gemeente voldoende budget beschikbaar. 

Ik ben socialist en ik geloof in een eerlijke samenleving waarbij iedereen er sterker uit zal komen. De zorg en onderwijs moet iets zijn voor ons allemaal en niet iets waarbij marktwerking enige rol speelt. Je ziet in Scandinavië dat dit werkt. Iedereen verdient een eerlijke kans, zo ook de kleine bedrijven en ZZP’ers. Voor Iedereen. Want zodra geld een grotere rol gaat spelen dan de mensheid, dit zie je overal ter wereld, dan gaat het mis. 

Daarom stem ik SP.

Niet omdat ik denk dat zij alle problemen in de wereld gaan oplossen. Maar omdat zij streven naar een gelijkere, eerlijke samenleving. Ze hebben daar een helder programma voor met een duidelijke ideologie. Want vanuit het systeem zoals we deze nu leiden, kunnen we geen pandemieën opvangen. Het beleid moet dan echt eerlijker. 

Het voelt alsof we socialisme hebben voor de rijken en bikkelhard kapitalisme voor de armen. 

Om terug te gaan naar mijn situatie. Ik wil dat sporten voor mensen met een beperking normaal en makkelijk wordt gemaakt. Dit wil ik vooral doen door te laten zien wat er mogelijk is en dat sporten met een fysieke uitdaging vooral normaal is!

Onze Revolutie, Bernie Sanders 
Voorwoord door Lilian Marijnissen
Onze Revolutie, Bernie Sanders 
Voorwoord door Lilian Marijnissen

We leven in een land waarbij het nodig is om fondsen op te richten om mensen met een beperking weer aan het sporten te krijgen omdat het anders niet te betalen is!
Om deze reden ben ik ambassadrice geworden van Fonds Gehandicaptensport

Mijn stem gaat uit naar Michiel van Nispen omdat hij zich inzet om sporten voor mensen met een beperking toegankelijk te maken in onze samenleving. Ik wil toch graag een boodschap meegeven aan de heer Nispen voor in de tweede kamer. Sporten voor Nederlanders met een beperking moet niet alleen toegankelijk zijn, maar het moet “het nieuwe normaal” zijn. Net als dat mensen brillen of lenzen dragen. 

Boekentip;
Onze Revolutie, Bernie Sanders 
Voorwoord door Lilian Marijnissen

0 Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees mijn andere posts

Beleef de Road to Tokyo 2020NE van dichtbij.

Schrijf je in voor mijn nieuwsbriefBen als eerste op de hoogte van het komende Paralympisch jaar!

Schrijf jezelf in voor mijn nieuwsbrief en dan stuur ik je al mijn blogs, updates en evenementen toe via de mail. Dan steun je mij en beleef jij samen met mij de Road to Tokyo 2020NE

Want inside info?

Subscribe to my Newsletter to stay up to date with my development and the road to Tokyo 2020ne.