Van alles zuigt naar een PR in ruim 31 seconden.

door | apr 29, 2018 | Wedstrijden | 0 Reacties

Koningsavond 2018, Kimberly moest wederom een 100 en een 200 lopen. Maar op weg naar Wijchen ging het niet heel lekker, op de muziek na. Volbeat en Baby Metal is erg lekker in de file. Kortom 25 minuten voordat ze moest starten kwamen we aan in Wijchen. Maar, natuurlijk, was de start vervroegd. Kortom nog geen 10 minuten opwarmen. Murphy’s Law in full swing!

14:83 – Geen excuus, dit was niet best…

De start leek beter, maar daarna was het niet best. Kim’s passen waren te groot. Ze stond in een te grote versnelling en kwam niet vooruit. Toch kan ze hier ook weer veel van leren.
1. Eerder vertrekken.
2. Kleinere passen.
Na de race is het direct uithuilen en verder. Het allerbelangrijkste is leren van het 100 meter debacle en direct toepassen in de 200 meter.

31:28 – Die race was veel beter!

De start was heel goed en Kimberly kwam vlak achter de andere (valide) dames uit de bocht! Daarna haakte ze behoorlijk goed aan. Na afloop sprak ze even met Sophie van Leeuwen (ook van Prins Hendrik) die vond dat ze goed aangehaakt bleef, waar Kim het niet helemaal mee eens was. Maar al met al is ze tevreden met de verbetering ten opzichten van de vorige wedstrijd.
Ook erg behulpzaam en leuk was de aanmoediging die ze kreeg van een Bert van Lith. Hij vroeg mij om Kimberly’s naam om seconden later Kim vooruit te schreeuwen. Wat niet alleen erg grappig was voor mij maar ook behulpzaam voor Kimberly. Misschien moet ik Kim ook maar vooruit gaan schreeuwen.

Wat ik schitterend vind om te zien is hoe snel ze het rot gevoel van de van de vorige race, slechts 45 minuten eerder van zich af heeft gezet en het om heet weten te zetten in een hele nette verbetering.

Niet alleen Kim was tevreden.

Kimberly stuurde een berichtje naar haar trainer met de tijden. Hij was ondanks dat de 100 meter geen verbetering was op de vorige keer wel tevreden voor dit moment. Deze tevredenheid komt voornamelijk door het contrast qua omstandigheden en het verschil tussen de tijden zo klein op de 100 meter. Stel Kim had dezelfde omstandigheden als in Breda dan had ze haar tijd hoogstwaarschijnlijk een stuk verbeterd.

Mocht jij vragen hebben voor Kimberly of wil je gewoon wat van jezelf laten horen, laat het weten in de comments hieronder.

0 Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees mijn andere posts

Brons!

Brons!

De doelstelling voor dit Wereld Kampioenschap was minimaal één keer het podium behalen. Dat was al gelukt op de 200 meter afgelopen zaterdag (9 november 2019). Wetende dat er veel mogelijk is werd het dinsdag, de dag van de 100 meter series en de finale. Ik ging vroeg...

Lees meer

Beleef de Road to Tokyo 2020NE van dichtbij.

Schrijf je in voor mijn nieuwsbriefBen als eerste op de hoogte van het komende Paralympisch jaar!

Schrijf jezelf in voor mijn nieuwsbrief en dan stuur ik je al mijn blogs, updates en evenementen toe via de mail. Dan steun je mij en beleef jij samen met mij de Road to Tokyo 2020NE