Indoor sprinten is toch even anders.

door | jan 7, 2019 | 2019, Wedstrijden | 0 Reacties

Dit was geen lekkere wedstrijd! Ik wilde een goede tijd neerzetten, maar het is in mijn beleving niet gelukt. Tijdens deze eerste indoorwedstrijd in Utrecht liep ik een tijd van 8.91 en ik ben hier nog steeds niet gelukkig mee. Mijn trainer, Arno heeft het voor me door gerekend en het blijkt een prima tijd te zijn. Ik wil alleen meer dan een prima tijd.

Wanneer ik naar het verloop van de dag en wedstrijd kijk, waren er wel signalen dat dit niet ging lopen zoals ik wenste. Maar ik wil er altijd staan. Ook onder minder goede omstandigheden. Dit was de eerste keer dat ik in een atletiekhal rende. Sprinten op een dergelijke ondergrond is gewoon anders. Je hebt andere spikes onder je blade en voet. Het voelt ook wat gladder omdat het minder textuur heeft. Om dit even te onderstrepen gleed ik uit bij mijn eerste proefstart. Lekker begin! Niks ernstigs, geen faceplant. Maar wel voldoende om mij op mijn hoede te laten zijn de rest van de tijd.

Voor het eerst voelde ik dat ik het liefste buiten ren. Zo’n sporthal is prima, maar het mist wat.

Door die uitglijder tijdens de warming-up was ik niet helemaal op mijn gemak. Ik reageerde goed op het startschot, maar er miste wat. Tijdens die eerste meters wist ik het, “Nope, dit is hem niet”. Ik kwam veel te snel rechtop om maar niet uit te glijden. Toch ben ik, na die eerste gedachte, weer gaan stampen. Dat ik technisch een stuk beter ben geworden de afgelopen weken, weet ik. Maar het kwam er, hier in Utrecht, niet helemaal uit.

Ik vind dat ik onder mijn kunnen heb gepresteerd. Maar mijn trainer Arno is tevreden, omdat het onder de 9 was. Ik moest niet vergeten dat ik de dag daarvoor nog een zwaar tempo programma voor de boeg had. Dat voel ik ook wel, maar hier in Utrecht nog even niet.

De volgende keer weet ik beter wat ik moet verwachten. Dan is ook het grip probleem opgelost. Dan gaan we er weer voor, maar dan beter.

0 Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees mijn andere posts