Minder grote bewegingen, meer snelheid in Assendelft.

door | jan 27, 2019 | 2019, Wedstrijden | 0 Reacties

Vanuit Den Bosch is de rit naar AV Lycurgus in Assendelft meer dan een uur. Het was het ritje waard. Dit was de eerste keer dat ik tweemaal dezelfde afstand liep op één dag en daar ben ik blij mee. Want dit heeft mij een PR van 8,83 opgeleverd.

Omdat het binnen in de hal erg druk was, was het handig om de warming-up buiten te doen. Wat met de heldere blauwe hemel, het uitzicht en het zonnetje geen straf was. Natuurlijk was het koud, maar hier had ik geen last van.

Rond 16:00 ging mijn eerste serie van start en het begon direct met een valse start. Normaliter niet zo erg, waren het niet dat er ook series hoogspringen bezig waren en deze dames hadden een aanloop nodig over de banen het dichtst bij de tribunes. Kortom die serie sprongen moest even gedaan worden. Bij dit soort dingen wordt mijn concentratie op de proef gesteld.

Toen we het voor een tweede keer startte ging alles prima. Ik zeg prima omdat het echt niets meer was dan dat. Mijn start was, mwoah, en mijn armbewegingen te groot. Hierdoor behaalde ik niet de frequentie die noodzakelijk is voor een 60 meter. De tijd die ik liep was dus nog slechter dan mijn indoorwedstrijd in Utrecht met een 8,95.

Gelukkig mocht ik nog een finale lopen. Dus Hervé heeft de beelden erbij gepakt op de tablet en we hebben eventjes ingezoomd en snel gekeken. Vandaar ook de analyse hierboven. Hervé zei toen tegen mij: “Kimmy, met wat je mij vertelt moet je maar op één ding letten, je armen. Als je dat goed doet volgt de rest.” Daarmee ben ik naar de hal gelopen voor een snelle warming-up en proefstartjes.

Het effect van deze analyse was er zeker. Want ik heb een hele degelijke 8,83 gelopen deze tweede serie. De start was weer mwoah, maar mijn frequentie was een heel stuk beter in het laatste deel van de race. Die start is niet iets waar ik me erg druk om maak. Explosiviteit heeft flink te lijden onder mijn trainingsintensiteit van de afgelopen 10 weken. Plus technisch kan ik daar nog veel in verbeteren. Maar al met al ben ik erg blij met deze tijd onder deze omstandigheden. Ik zie het ook als een succes wat ik in de auto op weg naar huis samen met Hervé heb gevierd.

De volgende 60m indoorwedstrijd is 16 februari bij het NK in Apeldoorn. Nu eerst twee weken op trainingstage in Tenerife voor de eerste keer. #staytuned.

0 Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees mijn andere posts