Bye 2019, Hello 2020!

door | jan 1, 2020 | 2019, Ontwikkeling & Updates, Wedstrijden | 0 Reacties

sprint Kimberly Alkemade

Voor mij was 2019 een jaar van het overwinnen van obstakels.

Laat ik beginnen op sportief vlak.

Mijn hoogtepunt van het afgelopen jaar was mijn 200 meter tijdens mijn WK – debuut in Dubai. Daar heb ik mijn beste 200m van dat jaar kunnen laten zien.

Daar voelde ik dat alle zware trainingen zich uitbetalen. Mijn start gaat slecht, tijdens de 100m is dit goed te zien. Ik laat zoveel liggen in het beginstuk. Starten zit nog niet in mijn systeem, ik kom bijvoorbeeld te snel rechtop. Daarnaast had ik mijn startblok verkeerd opgemeten. De grootste blunder van mijn WK debuut. Wel ben ik tevreden met mijn eindstuk van de 100m. In de series 100m was ik ontspannen en toen ik wist dat ik vooraan zat, liep ik uit. Hierdoor weet ik op dat moment dat er nog een snellere tijd in zat, alleen is mij dat in die 100 meter finale niet gelukt. De start ging nog slechter dan in de series en daardoor kwam ik niet goed in de race en ging ik verkrampt lopen. Desondanks bereikte ik toch het podium en daar ben ik trots op. 

Ook heb ik ervaren dat de 200m mij beter ligt dan de 100m. Dat had ik toen ik aan dit hele avontuur begon nooit gedacht. “Ik werd al moe na 120 meter’’. Ik vind de 200m leuker dan de 100m vanwege de bocht en de langere staat van “fly modus”.

Ook heb ik gemerkt dat ik goed presteer onder druk. Ik stond dicht bij mezelf, voelde mij ontspannen en gespannen tegelijk.

Ik zat in een flow en weet nu dat ik het veel leuker vindt om een wedstrijd te lopen waarbij ik moet strijden om medailles. Er bestond een scenario waarin ik tijdens mijn debuut te zenuwachtig zou zijn om goed te kunnen presteren. Want je weet niet hoe je reageert de eerste keer. Gelukkig heb ik een geweldig team om mij heen, waar ik op vertrouw. Als laatste heb ik actief gewerkt aan mijn mentale gesteldheid. Zodat ik op het WK in de juiste staat van zijn was. 

Fysiek ben ik goed heel gebleven voor mijn eerste jaar als fulltime atleet. Toch hebben we geleerd hoe we mij heel houden. Tijdens het trainingskamp in Valencia kreeg ik een lichte blessure in mijn kuit te verwerken, die me 6 weken herstel kostte. De boosdoener was de baan in Valencia. Deze is een stuk harder en we weten nu dat ik daar niet volle bak op kan zonder te wennen.

Het dieptepunt van 2019 was het verlies van mijn tante.

Ze was een vriendin, een tante en een moeder in 1. Ik had een hele sterke band met haar. Ze overleed op 1 juli en stel het WK was rond deze tijd geweest, dan had ik nooit zo kunnen presteren. Toen zat ik nog te veel in mijn verdriet. Dit grote verlies bracht een mentale blessure. Tegelijk bevonden we ons in een kritieke fase in de aanloop naar Dubai en dus moest ik versneld werken aan het verwerkingsproces en hebben we een sportpsycholoog ingeschakeld. Zoals elk herstel kost dit veel energie en doet het vaak pijn. Maar door deze pijn direct te confronteren heb ik er energie en motivatie voor terug gekregen, die mij hielpen bij mijn prestaties op het WK. Op dat moment in Dubai was ik de beste ik die ik toen kon zijn.

Het volgende doel is om de beste Kimberly Alkemade in Tokyo te zijn. 

De eerste 4 zware en drukke weken heb ik nu achter de rug. Er komt meer op mij af in het leven als topsportster. Voornamelijk waardering.

Zonder dat ik het zelf kan bevatten, word ik iedere week weer beter en zet de stijgende lijn door. De ontwikkeling die ik in 2019 heb doorgemaakt is niet in woorden uit te drukken. In één jaar heb ik nog nooit zoveel geleerd over mezelf.

Daar wil ik mijn trainer en de rest van mijn team en partners enorm voor bedanken voor de rol die zij hierin spelen. Je bouwt iets bijzonders met elkaar op.

Het allerliefst wil ik de mensen om mij heen met mijn snelle ontwikkeling aspireren. 

Kom in Beweging. Zet je gezondheid op de eerste plaats en weet dat er nog zoveel meer mogelijk is dan je zelf ziet. 

Een sportief en knallend 2020 voor jullie gewenst! Wellicht heb je al wat goede voornemens voor jezelf gesteld.

Ik heb er een aantal waarvan één ik graag met jullie deel.

Geloof in jezelf. Het is geen droom meer. Het is realiteit.

2020 Bring it on! En zoals mijn tante zou zeggen “Fly baby, Fly”.

0 Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees mijn andere posts