Faster than What?

door | feb 26, 2020 | 2020, Ontwikkeling & Updates | 0 Reacties

Adidas Faster then Zandvoort Joyce Bongers

Het is alweer even geleden dat ik geblogd heb en ik wil laten weten dat het goed met me gaat. Nu de eerste trainingsstage op Tenerife en vele trainingen op Papendal achter de rug zijn, geef ik een update over deze eerste weken van 2020, de periode tot het wedstrijdseizoen.

De opdracht voor de eerste trainingsstage op Tenerife was om veel ‘maximaal te lopen’. De bedoeling van ‘maximaal lopen’ is om zo hard mogelijk te gaan zodat je op hogere snelheden komt en je direct aan deze snelheden went. Dit ging voor mijn gevoel echt heel erg goed. Mijn bewegingen voelen sneller en zo zien ze er ook uit. Daaruit concludeerde Arno dat ik goed op schema lig. Dit geeft mij ook veel vertrouwen, zo veel dat ik het zelf soms niet kan geloven.

Daarnaast hebben we besloten om niet meer met mijn prothese been voor te starten. Vanaf nu zal ik starten met mijn ‘goede been’ voor. In eerste instantie ging dit niet helemaal lekker omdat ik mij niet stabiel genoeg voelde om het eerste contact met mijn blade op te vangen. Maar door de training van de afgelopen maanden voel ik mij wel sterk genoeg om vanuit eerste contact blade direct door te versnellen.

Wat ook erg belangrijk is, is dat ik blessurevrij ben gebleven. Het lijkt er dus op dat de opbouw van mijn seizoen goed voor me werkt. Het enige dat me in de weg heeft gezeten is een vervelende blaasontsteking die er voor zorgde dat ik niet deelnam aan de 60 meter tijdens het NK Indoor. Dit is eigenlijk het enige waar ik tot op heden niet zo gelukkig mee ben. Maar wanneer ik het in perspectief plaats, dan was dit toch niet meer dan een training met een startschot voor mij geweest.

Volgende week zondag staat de tweede trainingsstage op het programma, ook op Tenerife. Tijdens deze stage zal de training minder gericht zijn op het ‘maximaal lopen’. De bondscoach waarschuwde me dat ik gedurende deze stage vermoeider ga zijn dan tijdens de eerste stage. Want we gaan aan hele andere dingen werken. Natuurlijk zal snelheid hier een onderdeel van zijn, maar ook mijn uithoudingsvermogen is een punt van focus. 

Deze trainingsstage zal hard werken zijn en pijn gaan doen. Maar wanneer je een droom hebt, moet je er hard aan werken, toch?

Om me te helpen bij het bereiken van deze Paralympische droom werk ik sinds kort samen met Bart van Schijndel van Sport Stories. Sport Stories managet andere atleten, zoals Jetze Plat, Laura Smulders en Kai Verbij. Bart helpt Hervé en mij bij de zaken waar wij weinig of geen ervaring bij hebben en dit heeft nu al tot een aantal mooie kansen geleid.

Waaronder mijn nieuwste partner; Adidas!

De komende periode verzorgt Adidas mijn kleding. Het voelt alsof ik met mijn neus in de boter val omdat ze een heel gaaf project draaien genaamd “Faster Than”. 

“Faster than” heeft als doel om mensen te inspireren om de positieve effecten van hardlopen te verkennen. Hierbij richten ze zich niet alleen op atleten, maar vooral op alledaagse helden. Bijvoorbeeld iemand met overgewicht, die een 5 km run doet of iemand die na een levertransplantatie traint voor een marathon. Dit sluit geweldig aan bij mijn verhaal en waarom ik mezelf heb opgeleid tot beweegcoach.

Om deze campagne te lanceren organiseerde Adidas op Circuitpark Zandvoort het eerste “Faster than”-evenement. Hier mocht ik een ‘startschot’ verzorgen en mijn verhaal vertellen. Wat echt een top ervaring was. Niet alleen omdat het een bijzondere omgeving is, één van de snelste plekken in Nederland, maar ook omdat Zandvoort in aanbouw is voor het Formule 1 circuit dat hier begin Mei gaat landen. 

De aanwezigen bij het evenement renden ook een rondje Zandvoort. Wat extra leuk is omdat het circuit helemaal vernieuwd is. Omdat het asfalt een dag eerder opgeleverd was, kon het rondje Zandvoort een eerste ronde record opleveren. Eén van deze mensen heeft daar dus het ronde record gezet! Al moet ik je deze tijd schuldig blijven. 

De aanvang van de run verzorgde ik door voor de start te vlaggen, als het niet zo koud en winderig was had ik met alle plezier de winnaar afgevlagd. Hier hebben we met het oog op belasting niet voor gekozen. 

Voordat de aanwezigen gingen hardlopen presenteerde ik mijn verhaal aan ze. Het is al eventjes geleden dat ik presenteerde. Dus dat was best even spannend, zeker toen de techniek me in de steek liet. Hierdoor was ik niet helemaal tevreden over het verloop, maar aan de andere kant heb ik wel mijn eigen 200 meter in Dubai becommentarieerd! 

Toch waren de reacties van de aanwezigen erg positief, wat me geruststelde. Ook was het leerzaam om mijn verhaal niet te doen zoals ik het gepland had en het was ook erg tof om op deze manier nieuwe mensen te leren kennen. 

Tijdens dit evenement lanceerde Adidas niet alleen “Faster than”, maar ook hun #SL20-schoen, waar ik de afgelopen week op heb getraind. Vooral tijdens mijn tempo’s en ik ben er heel tevreden mee. De #SL20 schoen heeft goede grip, zijn erg licht van gewicht (SL staat voor SuperLight dus het was te verwachten) en lopen super fijn. 

Afsluitend, het gaat echt goed met me. Ik ben voor mijn gevoel op het juiste pad. Met Sport Stories en Adidas aan mijn zijde, heb ik sterker de drang om het beste uit mezelf te halen en mensen te inspireren levenslang te blijven bewegen.

Laat dat nu het beste medicijn zijn.

0 Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees mijn andere posts