Mijn nieuwe coaches, het is net als in de film

door | jul 24, 2020 | 2020, Ontwikkeling & Updates | 2 reacties

Zoals jullie weten vanuit mijn vorige blog heb ik al mijn trainingsfaciliteiten naar ‘huis’ gebracht. Ik ben nu iets meer dan een maand in training in de nieuwe situatie en ik heb eindelijk het gevoel dat ik kan landen. 

Ken je de film ‘The Next Karate Kid’?

Het is altijd een droom geweest van mij om gecoacht te worden door iemand die een vergelijkbare persoonlijkheid & filosofie heeft als mister Miyagi uit deze film. En dromen zijn de wereld niet uit, want ik heb die persoon gevonden in Keith Antoine. Deze man heeft rust over zich, is zelfverzekerd en hoeft dit niet te benoemen omdat hij het uitstraalt. En daar reageer ik goed op. 

Keith reageert ook goed op mij. Hij ziet iets in mij waarvan hij zegt ‘she’s the one’. Dat ervaar ik ook andersom bij hem als coach. Hij voelt als de perfecte coach voor mij, voor wie ik ben en hoe ik in het leven sta. Hij krijgt het beste uit mij, geleidelijk aan, verspreid over 4 jaar, zowel fysiek als mentaal. 

Dit doet hij niet alleen, maar in samenwerking met Joep Janssen. Joep is een getalenteerde jonge trainer en staat open om te leren. Gedurende onze samenwerking zal ik Joep ook zien groeien en dat vind ik passend en mooi! 

Ik communiceer dagelijks met Joep & Keith over hoe ik mij voel en hoe de trainingen zijn bevallen. Hier leer ik veel van en iedere keer krijg ik met deze gesprekken bevestiging dat ik weer op het juiste pad zit. 

De afgelopen maand trainde we vooral veel op techniek en onderzochten we mijn fysieke en mentale gesteldheid om straks verder te bouwen. 

We zijn alle drie enthousiast. Hierdoor kan je wat te hard van stapel lopen. Ik denk niet dat we dit gedaan hebben. Maar mijn lichaam gaf toch een signaal af. Dit deed het door een blessure onder mijn voet. Hierdoor ben ik twee weken gaan zwemmen & fietsen in plaats van rennen. 

Normaliter raak ik gestrest van blessures zoals deze. Maar Keith plaatste het in een ander perspectief. Waardoor ik dit akkefietje zie als iets dat informatie geeft en duidelijkheid schept het komende winterprogramma. 

Het winterseizoen start voor mij op 7 september. Tevens train ik vanaf deze datum 2x in de week bij Joep in de groep mee voor tempo loopjes en korte sprints. 
De twee weken daarvoor geef ik mijn lichaam en hoofd rust en ga ik met vakantie. Tot die tijd train ik individueel met Joep in Vught. Zodat een goede nulmeting hebben voor ik op vakantie ga. 
Mijn programma gaat als volgt zijn; 2 x tempoloopjes, 1x korte sprints, 1x fietsen, 2x circuit, 2x kracht, 1x herstel dus in totaal 9 trainingen in de week en het zullen er uiteindelijk 10 gaan worden. 

Sinds ik deze stap heb gezet komen er weer mooie dingen op mijn pad. Voor mijn gevoel mag ik landen en mijn tanden er weer in zetten voor de komende 4 jaar. Nu focus ik mezelf volledig op de sport en mijn ontwikkeling. Ik voel mij gelukkig in deze setting. Tevens hou ik tijd over voor studie, Hervé, mijn hondjes, familie & vrienden.

Dus zoals Churandy Martina zou zeggen “Ik ben blij”

2 Reacties

2 Reacties

  1. Ellis

    Mooie topper x

    Antwoord
  2. Papa

    Fijn lieverd

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees mijn andere posts