🎙️Van Levensgevaar naar Wereldrecord: Joël de Jong

door | jul 11, 2024 | 2024, Podcast | 0 Reacties

In onze nieuwste aflevering hebben we de eer om het ongelooflijke verhaal van Joël de Jong te delen. Joël neemt ons mee op zijn reis van een levensbedreigende diagnose naar het worden van een wereldkampioen en -recordhouder in de Paralympische sport.

Een Onvergetelijke Reis

Joël de Jong’s verhaal begint in Harlingen, Friesland. Op vijfjarige leeftijd kreeg hij de diagnose van een agressieve vorm van botkanker, wat leidde tot de amputatie van zijn been. Ondanks deze zware tegenslag, vond Joël de kracht en motivatie om niet alleen zijn leven weer op te pakken, maar ook om uit te blinken in de atletiek.

Eerste Stappen naar Succes

In deze aflevering deelt Joël hoe hij voor het eerst in aanraking kwam met een blade-prothese tijdens een speciale dag voor kinderen. Aanvankelijk sceptisch, ontdekte hij al snel de mogelijkheden die deze prothese bood, en zo begon zijn atletiekavontuur. Met steun van zijn familie en doorzettingsvermogen heeft Joël enorme hoogten bereikt in zijn sportcarrière.

Van het winnen van medailles op wereldkampioenschappen tot het breken van zijn prothese tijdens trainingen, Joël heeft het allemaal meegemaakt. Hij bespreekt de mentale en fysieke uitdagingen waarmee hij werd geconfronteerd en hoe hij telkens weer de kracht vond om door te gaan. Zijn verhaal is een getuigenis van de kracht van doorzettingsvermogen en mentale veerkracht.

Inspiratie en Toekomstplannen

Joël haalt inspiratie uit andere atleten zoals de Australische Paralympiër Scott Reardon. Hij deelt hoe deze invloed hem heeft geholpen om zijn techniek te verbeteren en zijn prestaties te optimaliseren. Daarnaast heeft Joël ambitieuze toekomstplannen: naast zijn sportcarrière studeert hij geneeskunde en hoopt hij in de toekomst als revalidatiearts te werken.

Joël richt zich ook tot jonge atleten met een beperking. Hij moedigt hen aan om hun dromen na te jagen, ondanks wat anderen misschien zeggen. Zijn boodschap is duidelijk: laat je niet beperken door wat je niet kunt, maar focus op wat je wel kunt bereiken.

Luister naar ons gesprek met Joël

Mis deze inspirerende aflevering niet! Of je nu een fervent sportliefhebber bent, iemand die op zoek is naar motivatie, of gewoon geïnteresseerd bent in ongelooflijke verhalen van doorzettingsvermogen, deze podcast biedt voor ieder wat wils.

0 Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees mijn andere posts