Morgen Is Het Zo Ver: Mijn WK Para-Atletiek Begint!

door | jul 12, 2023 | 2023, Wedstrijden | 1 reactie

Het is bijna zover. Na maanden van zwoegen, zweten en doorzetten ben ik er eindelijk. Morgen loop ik de eerste wedstrijd van het Wereldkampioenschap. Het is meer dan alleen een wedstrijd; het is de eerste keer dat ik weer voor een echt, tastbaar publiek loop na zo’n lange tijd.

Vreemd genoeg voel ik nu meer kriebels voor dit WK dan voor de afgelopen Paralympische Spelen. Misschien komt het omdat er dit keer zoveel meer bekende gezichten in de menigte zullen zijn. Familie, vrienden, ze zullen allemaal daar zijn, klaar om me aan te moedigen. Het is een atmosfeer die ik al een tijdje niet meer gevoeld heb.

Er zit een spanning in de lucht, bijna als die vlinders die je krijgt net voordat je het toneel op stapt. Ja, zo voelt het. Alsof ik weer op het podium sta, klaar om mijn rol te spelen. Alleen is deze keer de rol van mijzelf.

De voorbereiding op dit ‘feest’ was intensief, maar absoluut de moeite waard. Het trainingskamp in Barcelona voelde echt goed. Op dit moment voel ik me alsof ik in de vorm van mijn leven ben, fris in zowel mijn hoofd als mijn lichaam. Of dit genoeg is om een medaille te scoren, kan ik niet voorspellen. Het is immers niet alleen mijn vorm die telt, maar ook die van mijn concurrenten.

para atleet Kimberly Alkemade

Wat ik wel weet, is dat als het aan mijn team ligt, we zeker niet te kort zullen komen. Joep en Fynn hebben me fitter en sterker gemaakt dan ooit tevoren. Mijn materiaal is ook in topconditie, dankzij Rudi en zijn team bij Heckert en van Lierop.

Wat ook bijzonder is aan dit toernooi, is de energie die je voelt als je tussen de andere atleten van over de hele wereld staat. Ik zie in hen wat ik doe en wie ik ben. We hebben allemaal een doel en werken daar naartoe, zonder garantie of het wel of niet lukt. Maar het verlangen, de wil om te slagen, dat is wat ons drijft.

Donderdag is het zo ver, de eerste race van het toernooi. Ik kijk er enorm naar uit. Het wordt een spannende dag, maar ik ben klaar voor wat er komt. Klaar om te lopen, klaar om te strijden, klaar om te laten zien wat ik kan. Het is tijd voor het WK in Parijs!

para atleten nederland

1 Reacties

1 Reactie

  1. Nel Van hoften

    Heel veel succes Kimberly.
    En wat het ook wordt, nu al trots op jou.
    Geniet er van!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees mijn andere posts