Runner’s World – Editie April 2020

door | mei 18, 2020 | 2020, Media | 0 Reacties

Kort voordat de hele Corona situatie losbarstte stond er een artikel over mij in de Runner’s World voor April. Inmiddels zijn we weer meer dan een jaar verwijderd van de Paralympische Spelen. Maar het gros van wat ik vertel is nog steeds waar.

VRIJ ZIJN

Sprintster Kimberly Alkemade groeide binnen twee jaar uit tot wereldtopper. Op de Paralympische Spelen wil ze de snelste versie van zichzelf laten zien.

Aan tafel in de kantine van de Amsterdamse sportclub Only Friends spreidt Kimberly Alkemade (29) haar armen en sluit haar ogen. Zo zag het er ongeveer uit, zegt ze, toen ze als klein kind rondrende op straat en zich inbeeldde dat ze een vogel was. De sprintster, die in november vorig jaar zilver (200 meter) en brons (100 meter) won op de WK para-at­letiek, hoeft maar even in haar geheugen te graven om het wonderlijke gevoel van vrijheid weer naar boven te halen.
‘Ik heb altijd iets met vogels en vliegen ge­had,’ zegt ze. ‘Soms klom ik in een boom en deed net alsof ik eruit vloog. Het fascineerde me.’

0 Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees mijn andere posts

Dikke [pech/kans]

Dikke [pech/kans]

Mijn trouwe partner, Raoul van Dort en het team van Van Dort Letselschade staan sinds de start van mijn atletiek carrière achter mij. Zonder hen was het niet mogelijk geweest om mijzelf fulltime te richten op Atletiek. Na het ongeluk waarbij ik mijn moeder en been...

Lees meer

Wil je weten wat mij beweegt?

Waar ik mee bezig ben en wat er gebeurt in de Para-Atletiek?

Schrijf jezelf in voor mijn nieuwsbrief en dan stuur ik je al mijn blogs, updates en evenementen toe via de mail.

Pin It on Pinterest

Share This