Miss Paralympics – Atleet op blade

door | aug 18, 2021 | NL: 2021, NL: Media, Ontwikkeling & Updates | 0 Reacties

Miss Paralympics #4 - Atleet op blade Kimberly Alkemade

Met de Paralympische Spelen voor de deur, heeft Roos van Radio 1 een Miss Paralympics-podcast aflevering over bladerunners en mij gemaakt. Dus wil je meer weten over hoe dat nu zit met blades en hoe ik ertoe ben gekomen om te gaan sprinten op 27 jarige leeftijd?

Luister dan deze podcast!

Beschrijving van Radio 1:
Kimberly Alkemade, gaat met een blade aan haar linkerbovenbeen strijden op de 100 en 200 meter sprint. Ze verzette zich, na een traumatisch ongeluk, lang tegen sporten met een aanpassing. “Ik moest accepteren dat ik hoor bij mensen met een amputatie. Ik wilde normaal zijn. Uiteindelijk kwam ik er steeds meer achter: wie is er eigenlijk normaal. Wat is normaal?” Nu wil ze graag inspireren met haar verhaal en haar sportprestaties.

0 Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees mijn andere posts

Het raceseizoen gaat van start

Het raceseizoen gaat van start

Na de Camino ben ik weer rustig gaan opbouwen van drie dagen naar zes dagen trainen. In mei vlak voordat ik op trainingskamp ging naar Kreta zat ik weer in het volledige programma. Om deze reden hebben we besloten om later het raceseizoen te openen, op 1 juli. Dit is ook de sterfdatum van mijn tante en de afgelopen jaren was dit een moeilijke dag. Zo voelt het niet meer.

Lees meer