2023: Mijn Reis van Uitdagingen, Triomf en Vooruitzicht naar Parijs 2024

door | dec 31, 2023 | 2023 | 4 reacties

kimberly alkemade 2023

Het is tijd om terug te kijken op een jaar dat zowel intens als inspirerend was. 2023 was voor mij een jaar van verandering, groei en onverwachte avonturen. Dit is ook het jaar geweest dat de basis legt voor, hopelijk, succes in 2024.

🏃🏻‍♀️ Sprinten door Uitdagingen

Het jaar begon met een sprint – letterlijk. Ik richtte me op de 60 meter, vastbesloten mijn tijd te verbeteren. Ik begon met 8,7 seconden, een tijd die al snel voelde als een beginpunt van iets groters. Elke training, elke zweetdruppel bracht mij dichter bij mijn doel.

🌍 Een Avontuurlijke Omslag

Vervolgens was het tijd voor een adembenemende wending. Ik vertrok naar Alagna voor een campagne met Samsung, een ervaring die mijn horizon verbreedde en me liet zien hoe veelzijdig het leven als atleet kan zijn. Dit avontuur met de Galaxy Watch 5 Pro was meer dan alleen een reis – het was een openbaring van mogelijkheden.

Toen ik terug kwam uit Alagna restte mij nog één wedstrijd in het Indoorseizoen, het NK Indoor te Apeldoorn. Ik kwam dus op vrijdag terug uit Italië en wist op zondag mijn tijd te verbeteren naar 8,46 seconden. Die bijna kwart seconde verbetering op de 60 meter was niet alleen een fysieke prestatie, maar ook een mentale overwinning.

🏡 Een Nieuw Hoofdstuk Thuis

Mijn persoonlijke leven nam ook een belangrijke wending. De beslissing om te verhuizen was zowel opwindend als ontmoedigend. De snelle verkoop van ons huis en de zoektocht naar een nieuw thuis waren een wervelwind van emoties en uitdagingen. Maar zoals altijd, vonden we een weg door de storm.

🔁 Technologische Sprongen

De overstap van de Xiborg V naar de Össur Cheetah Xtreme blade markeerde een nieuw hoofdstuk in mijn atletiek carrière. Deze verandering, samen met de start van de samenwerking met Heckert en van Lierop, opende nieuwe deuren en kansen.

🥇 Een jaar van Records

Vanaf het moment dat ik overstapte op de nieuwe blade dat dit seizoen niet foutloos zou worden. Een nieuw been, dat anders voelt, heeft invloed op je snelheid. Nu heb ik alle vertrouwen in mezelf en is dit niet de eerste wissel. Op de baan vond ik mijn ritme snel terug, met een persoonlijk record van 12,76 seconden op de 100 meter in Nottwil. Vanaf dit moment voelde elke race als een stap richting mijn droom.

🌟 Uitdaging en Triomf in Parijs

Het WK in Parijs was een test van mijn veerkracht. Een nieuwe koker, uitlijning inclusief weer een andere categorie blade. Tijdens de series van de 100 meter faalde mijn startblok wat mij bijna deelname aan de finale kostte. Dit was een zware tegenslag en om het erger te maken dacht ik dat het mijn waardeloze start was. Later nadat we de beelden analyseerde zagen we dat ik het blok bijna uit de rails drukte.

Ondanks deze enorme tegenslag wist ik me redelijk te herpakken in de finale later die dag. De belangrijkste les van die dag was de kracht van doorzettingsvermogen. Om vervolgens later die week het Zilver te winnen op de 200 meter was niet alleen een prestatie, het was een bevestiging van mijn vastberadenheid.

📦 Een Race tegen de Klok

De verhuizing was een marathon op zich. De sleuteloverdracht en de strakke deadline waren een race tegen de klok, maar we haalden het. Dit was meer dan alleen een fysieke verhuizing; het was een overgang naar een nieuw hoofdstuk in mijn leven.

Nu, terwijl ik me nestel in mijn nieuwe huis, kijk ik vooruit naar 2024. De wintermaanden zijn een tijd van training en voorbereiding voor de Paralympische Spelen in Parijs. Elk moment, elke training brengt me dichter bij dat doel. Ik kijk uit naar de kansen en uitdagingen die voor me liggen. Met jullie steun geloof ik dat alles mogelijk is.

Ik train vanaf oktober iedere maandag, dinsdag & donderdag op Papendal onder leiding van Joep Janssen en Fynn van Buuren. Iedere vrijdag train ik op de thuisbaan Prins Hendrik in Vught. Waar Joep Janssen ook training geeft. Wat heb ik een leuk team en geweldige coaches. We houden elkaar scherp.

Alle dank aan de coaches voor afgelopen jaar.

Dank aan Atletiekunie voor het faciliteren van trainingsfaciliteiten, faciliteren tijdens wedstrijden, toernooien en trainingskampen.

Tevens dank aan Vughtse Sportclub Prins Hendrik voor het faciliteren van trainingsfaciliteiten.

Steun van Sponsoren is essentieel om het hoogst haalbare te kunnen bereiken. Enorm bedankt weer voor jullie steun.

Dank aan alle sponsoren en in het bijzonder:
Van Dort Letselschade
Adidas
Tsuru

Dank aan Fonds Gehandicaptensport.

Dank aan Sport Stories.

Als laatste, dank aan mijn verloofde.
Mijn rots in de branding.
We doen dit samen.
Je staat altijd voor mij klaar.
Zonder jou kon ik dit niveau niet zo snel bereiken.

🎆Laten we knallen in 2024.

4 Reacties

4 Reacties

 1. Theo Smulders

  Al met al een prachtig jaar Kimberley!
  Op naar 2️⃣0️⃣2️⃣4️⃣, alvast de beste wensen hiervoor, blijf gezond en genieten van de sport❗️👍🏼🍾🥂

  Antwoord
 2. Ilse

  Mooi verhaal en wat een jaar weer! Zo benieuwd naar wat 2024 gaat brengen… 🔥
  We kijken uit naar september, tof om er straks live bij te zijn! 💪🏼

  Antwoord
 3. Simone

  Kanjer!
  De beste wensen voor een heel gezond en gelukkig Nieuwjaar. Een jaar met nieuwe uitdagingen en euforie 😘

  Antwoord
 4. Marielle

  Enorm trots op jou! Powervrouw:)

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees mijn andere posts