Nummer 1: De liefde voor het leven en de sport

Eind 2019 bezocht Arnold vanderlyde mij op Papendal voor een interview. Ik vond het een erg leuk gesprek met Arnold en hieronder lees je het eerste stuk van het artikel. Wil je het in zijn geheel lezen dan kan dat op Nummer1.nl.

Voor de eindejaarsuitgave van Nummer 1 bezoek ik nationaal sport- en congrescentrum Papendal in Arnhem. Ik heb er zin in, de ontmoeting met een fighter. Een atlete die al heel wat heeft overwonnen: Kimberly Alkemade.

In het indooratletiekgedeelte is Kimberly met twee mannelijke collega’s in training onder begeleiding van atletiekbondscoach Arno Mul, de man die haar een aantal jaren geleden tijdens een paralympische talentendag motiveerde voor atletiek te kiezen. ‘Kimberly heeft het ideale lichaam voor de sprintnummers. Ze is echt heel snel.’ Trainer Arno Mul heeft zijn laptop in zijn hand. Hij laat de laatste startactie zien en legt gepassioneerd de verbeterpunten van Kimberly’s start aan mij uit. Kim heeft echt het ideale lichaam en de mentale kracht om heel lang een topsprinter te blijven.’

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Ik heb liever niet dat je ongevraagd content van mijn site af plukt. Vraag het me en dan komen we daat vast wel uit.
%d bloggers liken dit: