Het raceseizoen gaat van start

door | jun 30, 2022 | Ontwikkeling & Updates | 0 Reacties

Na de Camino ben ik weer rustig gaan opbouwen van drie dagen naar zes dagen trainen. In mei vlak voordat ik op trainingskamp ging naar Kreta zat ik weer in het volledige programma. Om deze reden hebben we besloten om later het raceseizoen te openen, op 1 juli. Dit is ook de sterfdatum van mijn tante en de afgelopen jaren was dit een moeilijke dag. Zo voelt het niet meer.

Het voelt krachtig om dan juist op deze dag te openen.

Hier zie je waar ik allemaal wedstrijden ga lopen. Altijd leuk als je ergens kan komen kijken en aanmoedigen. Dat heb ik vorig jaar heel erg gemist.

Op Kreta heb ik een goed trainingskamp gedraaid. Het ging goed van start want de kliko was gelijk al mijn beste vriend. Dit trainingskamp was bijzonder om verschillende redenen. Ik was voor het eerst mee met RTC Brabant Atletiek onder leiding van Joep Janssen. RTC Brabant Atletiek bestaat uit een groep jonge Brabantse atleten die ambities hebben om topsporter te worden. Sommige winnen medailles op de Nederlandse kampioenschappen en andere willen naar het Europees kampioenschap of zelfs naar de Olympische spelen. Er hangt een fijne sfeer in deze groep en iedereen kan zichzelf zijn en is heel gedreven. Ik ontdekte dat ik trainen in een groep nodig heb om beter te worden.

Vorig jaar was Keith Antoine uit Groot-Brittannië mijn hoofdcoach en werkte Joep met hem samen. Sommige hadden een mening of dit wel verstandig was. Maar toch was het iets wat ik op dat moment nodig had en nieuwsgierig was naar zijn aanpak. Mijn trainingen waren veelal alleen met Joep. En kwamen Joep en ik erachter dat we het avontuur alleen aankunnen. Daarnaast merkte ik dat coachen op afstand voor mij niet werkt. Dus ik heb het na Tokyo op een goede manier afgerond met Keith.

Joep is een jonge getalenteerde trainer bij Prins Hendrik in Vught en voor hem ben ik zijn eerste para-atleet die hij hoger naar de top mag begeleiden. Andersom is dit voor mij het eerste trainingsseizoen waarbij ik rust heb gevonden en een stabiele vertrouwensband heb met mijn coach. Ik heb in verschillende keukens mogen kijken en dat had ik ook nodig om te ontdekken wat bij mij past. Maar werken op zo’n hoog niveau is de band met je coach van essentieel belang. Die basis moet als eerste goed zijn voordat je gaat nadenken over volgende stappen. Soms bots ik ook wel met Joep en dan zijn we het niet altijd met elkaar eens. Maar dat moet ook, dat hoort er nu eenmaal bij.

De band tussen coach en atleet is niet altijd koek en ei.

Verder kwam mijn partner in Kreta een midweek langs om foto’s te maken en te zien hoe de trainingen gaan.
Achteraf bleek dat het een man met een plan was. Op zijn verjaardag vroeg hij mij ten huwelijk. Na 7 jaar relatie wist hij het zeker en ik ook. Het mooiste is dat hij dat deed op het moment dat ik kon zeggen dat ik van mezelf hou.
Als je namelijk niet van jezelf houdt kan je ook niet van een ander houden.

Ik vloog terug naar Nederland met een ring om mijn vinger.
Alles bij elkaar voel ik mij de gelukkigste vrouw op aarde.

Inmiddels voel ik dat ik in bloedvorm ben en heb ik nog nooit zoveel zin gehad in wedstrijden. Op een paar kleine pijntjes na heb ik goed door kunnen trainen en heel gebleven mede dankzij Hashtag Fysio. Er zaten zware trainingen tussen waar ik misselijk van werd. Soms verwonder ik mij daar nog steeds over. Hoe hard je moet werken om een paar tienden van je tijd af te krijgen. Atletiek is misschien wel één van de zwaarste sporten die er zijn.

Ik kan mij nog goed herinneren toen ik het 4x400m team van Nederland in Stellenbosch zag trainen. Het is de combinatie die je moet hebben. Het talent maar ook de wil om het werk ervoor te willen doen. Die mensen zijn er gewoon niet veel. Het is echt een zware job. Bedenk dan ook nog eens dat sommige atleten er niet voor krijgen betaald en er naast moeten werken. Waarbij een amateurvoetballer nog een goed salaris heeft. Er mag best wat meer aandacht voor komen in Nederland voor sport in het algemeen. Media draait voornamelijk om voetbal & formule 1.

Terwijl er is zoveel meer inspiratie is dan dat.

Wederom laat het seizoen maar komen.

Ik ben nieuwsgierig.

0 Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees mijn andere posts